Odd René Andersen & Soul City

Arrangementsinformasjon
Default file 1489659649

Groovy soulmagi, udødelige hitlåter og rødglødende stemning. Det er oppskriften når Norges soulkonge Odd René Andersen tar med seg ni toppmusikere til Oseberg kulturhus fredag 2. juni.

Odd René Andersen har de siste årene endevendt katalogen til plateselskapet Tamla Motown, og han har levert stilsikre, personlige versjoner av musikk fra hele den amerikanske soultradisjonen. Det betyr gospel-og-blues-soul av gudfar Ray Charles, den klassiske soulen fra plateselskapene Stax og Atlantic, James Browns soulfunk, 70-tallets discosoul og udødelige klassikere fra Michael Jackson. 

De siste fem årene har Odd René Andersen trukket fulle hus med sine juleshow og sin stilsikre fremføring av Motown- og soul-klassikere på hjemmebane i Fredrikstad. Mellom juleshowene har han reist Norge på kryss og tvers med rødglødende soul og en energibombe av et soulshow. Fredag 2. juni gjester han for første gang Oseberg kulturhus i Tønsberg med sitt faste band Soul City - ni musikere av ypperste klasse, som gir Andersen all den energien, innlevelsen og autentiske innpakningen denne musikken krever. 

- Andersen vet hvordan man lager musikkfest. Han går knallhardt ut og holder tempoet og trøkket oppe fra start til slutt. Folk klarer rett og slett ikke sitte stille når det 10 musiker-sterke bandet skaper groovy soulmagi på mesterlig vis. Soul City er i sannhet perfeksjonistenes aften. Men det låter ikke polert, det låter røft og ekte. Soul City er så nært et perfekt soulshow kan bli, skrev pressen etter premieren på dette showet.


Odd René Andersen har i mange år tilhørt eliten av norske vokalister og blir ofte omtalt som Norges ubestridte soulkonge. Mange kjenner ham som frontfigur for bluesrockbandet Dream Police på 80- og 90-tallet eller for hans mange, nesten legendariske gjesteopptredener i TV-programmet Beat for Beat. Han var en av EMIs storsatsinger på midten av 90-tallet. Debutalbumet «Break of dawn» fra 1995 forhåndsolgte oppsiktsvekkende 30.000 eksemplarer, og sikret ham jobber med blant andre Tina Turner og Joe Cocker. De siste fem årene har han produsert like mange showkonserter basert på musikk fra den amerikanske soultradisjonen. Våren 2015 lanserer han også plata «Soul City» - en samling klassiske soullåter, og hans første albumutgivelse på nesten 20 år.


Selv innrømmer han at han nærmer seg soulsjangeren med stor ydmykhet. 

- Helt siden guttedagene mine tidlig på 70-tallet har jeg hatt en sterk lidenskap for soulmusikk. Den traff meg rett i hjertet. Opplevelsen var så sterk og følelsesladet at den for alltid skulle prege karrieren min som musiker og sanger. Uansett hva slags musikk jeg senere har jobbet med, har soulen vært med meg – som en signatur og en kjær venn. Jeg har hatt den med meg inn i alt fra rock, punk og heavy til pop, blues og jazz, sier han.

soul
soulcity
oddreneandersen
oseberg
osebergkulturhus
vestfold
tønsberg

Restriksjoner

Rullestolbrukere og ledsagere bes kontakte oseberg@choice.no for billetter.

Ansvarsfraskrivelse

KJØPTE BILLETTER REFUNDERES IKKE.
KJØPTE BILLETTER BYTTES IKKE.